Tuesday, July 6, 2010

Kawasaki ZX-7R custom jadi ZX-636

salam.. ni untuk inspirasi kepada owner2 zx7, potensi untuk bike anda menjadi lebih mantap adalah sgt tinggi.. ni sy just letak 1 sampel untuk anda, check it out!!
























































-Headlight pakai cbr150 (nak masuk yg ori zx636 pun boleh, kos dalam RM1300)
-Tail light pakai 2 biji lampu bulat (nak masuk yg ori zx636 pun boleh, kos dalam RM450)
-Windscreen custom (nak masuk yg ori zx636 pun boleh, kos dalam RM250)

Read more...

Wednesday, June 30, 2010

Few samples of Yamaha TZM custom

salam smua, nak update sikit gambar tzm yg dah siap custom,





















































Read more...

Thursday, June 10, 2010

here comes the new evolution....

kawasaki zx2r 1997 jadi yamaha yzf r6 2009!!

setelah menunggu hampir sebulan lebih untuk melihat hasil custom moto sy ni, akhirnya siap jgak... ambil masa lama tu, sebabnya mencari lampu ori, order windscreen, fariring, dan custom tank.. tapi alhamdulillah, sy sgt berpuas hati setelah siap nih.. So apa lagi, jom kita tgk review sikit..!!



front view zx2r yg dah siap custom (lampu depan, center panel, fairing, dan windscreen ori R6)





















kalau anda perasan, mudguard depan ni pun dah diubah, sy pakai R6 2009 jugak.. so tayar tak ada masalah kalau nak pakai saiz 120, memang tak sangkut.

















seat depan dan belakang tu, buat sendiri.. tapi ambik cutting R6 2007.












back view moto ni.. (boleh tengok tank tu dah diubah suai menjadi lebih lebar)




















lampu belakang pun pakai ori R6.




tayar belakang pakai Battlax BT021, saiz 160/70/18.















hugger maybe nak custom, tak pakai yang ori zx2r. Nak pakai model apa, kita tunggu nanti......












body dah jadi tinggi sebab dah jack monoshock belakang, pastu dah naikkan fork depan. rim masih pakai yang standard, tapi maybe nak tukar pakai cbr400 punya nanti.. (pasal rim tu, masih dalam perbincangan dengan pomen motor)




side view.. convert masuk fairing depan R6 2009, belakang R6 2007. muffler pulak custom bagi dongak 60 degree ke atas, dan manifold dah potong dalam 2 inci. bentuk sporty dan bunyi garang..

kalau check kat Internet, try tengok "R6 2008 Blue". sy pakai color scheme design tu..










hose pipe kat tank tu dah di remove.. bleh nampak dari sini, cmna lebar tank yg dah custom ni, dah jadi ala-ala tank 600cc gitu, hehe..













oleh sebab dah custom jadi model 2009, so speedometer pun sy tukar jugak la, kasi advance sikit.. boleh zoom in tengok meter tu, sy pakai Koso RX2, made in Taiwan. Untuk yg berminat, harga boleh dapat dalam rm780 di pasaran..






So, jom kita buat kira-kira tentang kos untuk custom jadi sebijik R6 ni..

fairing Yamaha R6 RM 1,900
lampu depan RM 1,300
lampu belakang RM 200
windscreen RM 120
meter Koso rx2 RM 780
upah pasang meter RM 200
custom tank R6 RM 400
upah pomen RM 1,300

TOTAL COST RM 6,200

So kalau berminat nak custom, boleh call or mesej sy 017-5107572 untuk bincang design apa yang sesuai untuk motor anda. -panggil sy Pelam jer, :D

Read more...

Tuesday, December 8, 2009

zxr250 jadi cbr

zxr250 jadi cbr!!!

hoho ni satu lagi design yg berjaya dihasilkan, so mari sama2 tgk yer...


































model : zxr250c 1997
kos untuk jadi cbr : rm3,600



erm kalau berminat nak custom mcm ni, just bagitau sy k. design bergantung pada selera anda sendiri..

*sejumlah rm4,000 adalah termasuk fairing, cat, dan pemasangan. Lampu yg digunakan, bukan lampu ori, tp seakan2 mcm bentuk ori. senang cerita, kira smpai jadi sebijik la mcm yg anda mahu, hehehe


bleh hubungi sy kalau berasa yg zx2r anda mampu jadi lebih sexy daripada yg ni.. heheh

haa 1 lagi, nak custom ni, bukan hanya zx2r sj yer, tapi apa2 jenis sportbike pon bleh..

just call me Pelam - 0175107572 untuk mengetahui dengan lebih lanjut ok.

lokasi bertempat di sekitar Penang.

Read more...

zxr250 jadi r6

zxr250 1997 jadi R6!!!

haaa untuk smua bro2 yg ada zx2r, tp dok rasa mcm nak jual je, mungkin sebab bentuk yg kelihatan agak lama, jgn ambik keputusan untuk jual lagi k. tgk la hasil kerja tangan yg kreatif ni, daripada kawan Melayu sy.. check it out!






















model : zxr250c 1997
kos untuk jadi R6 : rm4,000


erm kalau berminat nak custom mcm ni, just bagitau sy k. design bergantung pada selera anda sendiri..

*sejumlah rm4,000 adalah termasuk fairing, cat, dan pemasangan. Lampu yg digunakan, bukan lampu ori, tp seakan2 mcm bentuk ori. senang cerita, kira smpai jadi sebijik la mcm yg anda mahu, hehehe

kalau nak masuk lampu ori, total smua adalah rm4,700. kira anda untung la, sbab lampu ori rm1,600.

bleh hubungi sy kalau berasa yg zx2r anda mampu jadi lebih sexy daripada yg ni.. heheh

haa 1 lagi, nak custom ni, bukan hanya zx2r sj yer, tapi apa2 jenis sportbike pon bleh..

just call me Pelam - 0175107572 untuk mengetahui dengan lebih lanjut ok.

lokasi bertempat di sekitar Penang.

Read more...

Thursday, February 19, 2009

Sizzlin' ain't it

The power are ready to unleashed!!i wish i could have one of those especially from yamaha,well even though some of the expert said that it is YANGmahal=the expensive
well,wth i still want it hahahahaah >:D

here are some of the pics =D









Read more...

Here comes the ultimate bike guys!!!!enjoy it



the new 2009 Yamaha YZF-R1.cool eh!

Read more...

Followers

Text

  ©Maintain by Trimax Creation.